Swingersregels door Kenn & Lisa

De gouden regel.

De gouden regel bij het swingen is het recht van ieder om "Nee" te zeggen. Maar wanneer je niet goed omgaat met een situatie, kan dat leiden tot pijn of vervelende gevoelens. De swingerswereld aanvaardt deze regel dat ieder het recht heeft om "Nee" te zeggen tegen wie dan ook, op welk moment dan ook. Je behoort het te zeggen met een eenvoudig "Nee, dankjewel". Geef nooit uitleg, want dat veroorzaakt nu juist problemen en pijn.

Wees vriendelijk.

Wees in alle gevallen vriendelijk, of je nu persoonlijke belangstelling hebt om met iemand te swingen of niet.

Wees hoffelijk en beleefd.

Hoffelijk en beleefd is de manier waarop we allemaal behandeld willen worden, vriendelijk, bedachtzaam, begrijpend en gevoelig. Hoffelijkheid betekent mensen behandelen zoals wijzelf behandeld willen worden.

Wees schoon en fris.

Niets staat iemand sneller en meer tegen dan een smerig lichaam of vieze adem.

Respecteer anderen.

Niet iedereen voelt zich in alle situaties op haar/zijn gemak. Hou je ogen open voor tekenen dat je partner, of anderen, ontspannen zijn en zich amuseren. Wanneer duidelijk is dat dingen niet lopen zoals gewenst, blijf beleefd en hoffelijk.

Wees niet opdringerig.

Herinner je dat vrijheid van keuze bij het swingen het recht van ieder individu is en dat het respect voor dat recht voortkomt uit doodgewone beleefdheid. Leer om te gaan met het ontvangen van een "Nee, dankjewel". Wanneer je belangstelling hebt om met iemand te swingen, laat dat dan op uitnodigende wijze weten. Ieder heeft altijd het recht om "Nee" te zeggen tegen ieder en zonder enige vorm van uitleg. Vergeet dat nooit.

Doe alleen wat je leuk vindt.

Zorg dat je geen seks hebt met iemand waarvoor je geen belangstelling hebt. Je hebt deze levensstijl aanvaard om plezier te hebben. Doe daarom alleen dat wat je ook wil, alleen wanneer jij het wil en alleen met wie je het wil

Beoefen veilige seks.

We moeten onszelf en onze partners beschermen. In de huidige bezorgdheid over seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA's) mag niemand tegen het gebruik van condooms zijn.

Zeg 'dankjewel'.

Een beleefd bedank-briefje of -telefoontje aan iemand die je gastvrijheid heeft verleend, betekent veel voor de meeste mensen. Ze zullen zeker aan je denken wanneer ze hun volgende feestje organiseren.

Geef antwoord op uitnodigingen.

RSVP (in Amerikaanse advertenties; noot van de vertaler) betekent 'alsjeblieft geef antwoord op de uitnodiging'. Het meest frustrerende van het geven van gastvrijheid zijn mensen die zo onbeleefd zijn om niet te antwoorden. De etiquette en beleefdheid vragen om een antwoord.

Kom niet met lege handen.

Wanneer je naar een feest bij iemand thuis gaat, vraag dan of je iets kan meenemen.

Wees voorbereid.

Neem een weekendtas mee met lingerie of ochtendjas, kam en borstel, tandenborstel, deodorant, condooms enzovoort.

Alcohol en drugs.

De meesten gebruiken geen drugs, alhoewel sommigen onder ons sociale drinkers zijn. Een paar drankjes zijn prettig omdat ze je kunnen ontspannen. Overmatig drankgebruik kan je fysieke prestatievermogen aantasten en ook weerzin wekken bij andere mensen of hen tegen je in het harnas jagen.

Wees goede gastgevers.

Wanneer mensen bij je thuis komen, doe schone lakens op bed en zorg dat je genoeg schone washandjes en handdoeken beschikbaar hebt. Laat de gasten je huis zien.

Bij het beantwoorden van advertenties.

Een eerste brief moet een korte beschrijving van jullie beiden bevatten, waar je de advertentie zag, het antwoordnummer en je sociale en seksuele interesses. Een postzegel voor antwoord moet aan je eerste brief bijgevoegd worden omdat vele stellen grote aantallen reacties binnenkrijgen zodat ze op kosten gejaagd worden wanneer ze willen antwoorden. Alle reacties op een advertentie behoren binnen twee weken beantwoord te zijn, ook wanneer het een 'Nee' is.

Geniet vooral.

Het belangrijkste is je te amuseren, pret te hebben, je fantasieën uit te leven, je eigen seksualiteit te verkennen en van alles wat deze levensstijl heeft te bieden positief, enthousiast en met een lach te genieten. Je bent er om op je best te genieten en te delen in ongeremd genot met degenen die een nieuwe dimensie in hun levensstijl hebben ontdekt. Aarzel niet om jezelf voor te stellen aan andere mensen. Je zult ontdekken dat ze je graag welkom heten.

Uit het Amerikaans vertaald

Meer informatie over Swingen (boeken, DVD's, websites).


© Copyright Eromatch.