Meer weten over swingen?
Aanbevolen websites, boeken, DVD's
- uitdrukkelijk geen porno

Boeken - informatief

Swingen, een lifestyle
Natasja Bakker & Ron Maas Uitverkocht

Nog nooit is er in de Nederlandse taal een boek uitgeven, dat als onderwerp swingen heeft. Laat staan een boek dat zo uitgebreid (195 pagina's) het swingen beschrijft.

Heel geschikt voor iedereen die belangstelling heeft voor het onderwerp. Zowel beginnende swingers als gevorderden vinden in dit uiterst leesbaar geschreven boek antwoorden op allerlei vragen en praktische tips. Korte hoofdstukjes gaan in op onderwerpen van 'Wat is swingen?' tot 'De eerste stappen'. Zowel thuisdaten en het vinden van swingpartners via Internet, als parenclubs en parties en randverschijnselen als de wappie-scene worden behandeld. Praktische onderwerpen zoals 'Wat trek ik aan?', 'Hoe voorkom ik SOA?' en 'Hoe geef ik een thuisparty?' komen uitgebreid aan de orde.

Natasja en Ron schrijven uit eigen ervaring op een positieve manier over swingen. Daarbij zeggen ze herhaaldelijk dat het boek niet over relaties gaat. Toch vertellen ze genoeg over belangrijke onderwerpen als het belang van gezamenlijke afspraken, het stellen van grenzen, verliefdheid, jaloezie, claimgedrag van andere swingers.

 

 

 

Romans

 

 

Catherine Millet beschrijft haar swingersavonturen met talloze anonieme contacten in het Bois de Boulogne en diverse clubs in Parijs. Geeft een beeld van ruige buitenseks en de rand van het modaine uitgaansleven in het pré-Aids tijdperk. Het gegeven wordt mooi literair verbeeld maar roept desondanks verveling op.


© Copyright Eromatch.