Onderdrukking van seksuele levensstijlen

De laatste tijd komen er steeds meer berichten dat de plaatselijke politiek en/of politie pogingen onderneemt om uitingen van alternatieve seksuele levensstijlen te onderdrukken.

Daarbij wordt vaak de wetgeving ter legalisering van prostitutie als voorwendsel gebruikt om bijeenkomsten van bijvoorbeeld swingers en SM-beoefenaren te verbieden. Een geliefde smoes zijn ook bepalingen in Algemene Plaatselijke Verordeningen, die bewust of onbewust gericht zijn op repressie van allerlei seksuele uitingen.

De norm is blijkbaar weer dat seks alleen mag plaatsvinden binnen het huwelijk ter ere van de voorplanting. Ieder die niet binnen deze norm past, werd vroeger op een mestkar door het dorp gereden. Nu stuurt de burgemeester de plaatselijke vrijwillige brandweer op pad om kentekens te noteren van auto's van swingers die in de gemeente een swingersparty bezoeken. Ook grote gemeenten vallen alternatieve seksuele levensstijlen lastig. Bijvoorbeeld de gemeente Leiden die na jarenlang gezeur dat de LVSH een seksvergunning nodig zou hebben, met een smoes van overlast de clubruimte van de vereniging heeft gesloten. Deze feiten komen vaak niet in het nieuws en betrokkenen zien er helaas van af om via de rechter respectering van hun seksuele vrijheden af te dwingen.

Als deze trend doorzet, kunnen we binnenkort politie-invallen op hotelkamers en in privé-woningen verwachten omdat de verdenking bestaat dat daar seksuele handelingen plaatsvinden die niet door de beugel kunnen. Homo's en lesbiennes zullen niet meer op straat hun geaardheid mogen laten blijken.

Wij staan op het standpunt dat een grondrecht is van ieder mens om haar of zijn seksualiteit op eigen wijze te beleven, zolang dit niet schadelijk is voor een ander mens of voor het natuurlijk milieu, of een ander niet ongewild geconfronteerd wordt met deze seksuele uitingen. Bijeenkomsten in de besloten sfeer van een gebouw of terrein vallen dan ook binnen dit recht. De vrijheid van uiting van seksuele levensstijlen is ook bevorderlijk voor het ontstaan van zelfrespect en van seksuele subculturen die zorgen voor sociale controle en de verspreiding van kennis ten aanzien van bijvoorbeeld gezondheid en seks.

Berichten over seksuele repressie

Meest recente berichten eerst. Weet u een bericht? Stuur dit met bronvermelding naar info@eromatch.nl.


14 februari 2006 ROTTERDAM Sado-masochisten zitten op hete kolen in hun pand op Zuid

De Vereniging Studiegroep Sado-Masochisme (VSSM) vreest in Rotterdam haar onderkomen op Zuid kwijt te raken.
Een gesprek met het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam (OBR) moet duidelijkheid scheppen.
Eerder liep de politie al te hoop tegen bijeenkomsten van de VSSM. Agenten vermoedden dat tijdens de bijeenkomsten dingen gebeurden die een vergunning als seksinrichting vereisen. Na gesprekken over wat nou wel en geen seksuele handelingen zijn, was het stadhuis om. De vereniging van sm’ers hoeft geen vergunning aan te vragen en kan bijeenkomen. Alleen lijkt eigenaar OBR nog roet in het eten te kunnen gooien. Het gesprek moet de toekomst van de vereniging in Rotterdam veiligstellen. Het huidige pand is een tijdelijk onderkomen. De locatie wil de VSSM niet bekendmaken uit vrees voor tegenstanders.

Bron: AD-Rotterdam

Bericht en Forum van AD

22 maart 2006 Rotterdam VSSM-ruimte gesloten door gemeente

Wie weet een nieuwe ruimte??
Helaas. voorlopig....... .......gaan we stoppen met de bijeenkomsten van de AG Rotterdam!
Vrijdag 10 maart was voorlopig de laatste La RuLe-BDSM & Dresscode bijeenkomst
Vrijdag 24 maart is voorlopig de laatste BanDSMederij bijeenkomst
Vrijdag 31 maart is voorlopig de laatste BanDSMederij Special bijeenkomst.
Rotterdam wil niet dat wij onze VSSM activiteiten voortzetten op de huidige locatie. Gesprekken met de gemeente hebben niet kunnen voorkomen dat we met ingang van april op straat staan.
Een nieuwe ruimte hebben we nog niet gevonden. We doen een beroep op jullie met het zoeken naar een nieuwe locatie. Heb je een tip, dan graag een mailtje naar: bestuur@vssm.nl
of een telefoontje VSSM infofoon: 0592 - 407163

Bovenstaand bericht op de website van de VSSM


1 februari 2006 NIJMEGEN Seks verboden op erotisch dansfeest

Discotheek The Matrixx in Nijmegen is door de politie gewaarschuwd dat er tijdens de erotische danceparty Erotixx geen seksuele handelingen mogen plaatsvinden. Seks in de megadisco zou expliciet verboden zijn op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Het driemaandelijkse festijn vindt komende zaterdag plaats.
Eigenaren David Brons en Twan Krebbers zeggen verbijsterd te zijn over het verbod op seks. "Erotixx heeft elk kwartaal een keer plaats. We hebben altijd een zogenoemde darkroom en er is nog nooit iets verkeerds gebeurd. Tijdens Erotixx gaat het ook niet om keiharde extreme seks, het is een dansfeest voor hetero's met een soft-erotisch tintje", reageerde Brons. Het is hem niet echt duidelijk hoe de politie het verbod wil gaan handhaven.

Bron: RTL-Nieuws

Bericht en Forum van FOK.

 

4 februari 2006 Disco: steeds meer openlijke seks Achtergrond Het Parool.


 

Meer informatie over Swingen (boeken, DVD's, websites).


© Copyright Eromatch.